Συχνές ερωτήσεις

Θέλουμε να είμαστε σίγουροι ότι το στρώμα Sealy® που θα επιλέξετε θα σας προσφέρει τον καλύτερο νυχτερινό ύπνο. Αν έχετε ερωτήσεις, μη διστάσετε να μας στείλετε e-mail ή να μας καλέσετε.

Αγορά στρώματος

Αντιμετωπίζετε πρόβλημα με το σύστημα ύπνου που αγοράσατε από κάποιο κατάστημα λιανικής που διαθέτει προϊόντα Sealy®; Επικοινωνήστε πρώτα με το κατάστημα για να σας βοηθήσουν. Αν χρειαστείτε επιπλέον βοήθεια, θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε!

Πότε ήταν η τελευταία φορά που σκεφτήκατε το στρώμα σας; Πολλοί από εμάς ξεχνάμε ότι το στρώμα μας είναι το αντικείμενο του σπιτιού με τη μεγαλύτερη χρήση. Για την ακρίβεια, αν κοιμάστε οχτώ ώρες κάθε βράδυ, σε ένα χρόνο θα έχετε περάσει 3.000 ώρες πάνω στο στρώμα σας. Μετά από δέκα χρόνια, θα φτάσετε τις 30.000 ώρες στο ίδιο κρεβάτι. Παρακάτω θα βρείτε κάποια σημάδια που σας δείχνουν ότι είναι καιρός να αρχίσετε να σκέφτεστε την ανανέωση της επιφάνειας ύπνου σας.

  1. Αγοράσατε το στρώμα σας περισσότερα από οχτώ χρόνια πριν. Η μέση διάρκεια ζωής ενός ποιοτικού στρώματος είναι οχτώ με δέκα χρόνια. Σε παλιότερα στρώματα αρχίζουν να φθίνουν τα χαρακτηριστικά άνεσης και η ικανότητα στήριξής τους.
  2. Ξυπνάτε με αίσθημα μεγαλύτερης κόπωσης από αυτή που είχατε όταν ξαπλώσατε.Οι περισσότεροι καταναλωτές αργούν υπερβολικά να αντικαταστήσουν το στρώμα τους. Αν δεν ξυπνάτε νιώθοντας ξεκούραστοι και ανανεωμένοι - ή αν νιώθετε κάποιο πόνο ή δυσφορία - είναι βέβαιο ότι έχετε αργήσει.
  3. Ο καναπές σας φαίνεται πιο άνετος από το κρεβάτι σας.Επικεντρωθείτε στο πώς αισθάνεστε το στρώμα σας. Νιώθετε τα ελατήρια ή εξογκώματα; Το σώμα σας χρειάζεται μια επίπεδη, άνετη επιφάνεια ύπνου για να έχετε έναν αναζωογονητικό νυχτερινό ύπνο. Το στρώμα σας πρέπει να σας επιτρέπει να κοιμάστε χωρίς ξυπνήματα και με ελάχιστο στριφογύρισμα.
  4. Το στρώμα σας δείχνει φθαρμένο και ανομοιόμορφο.Εξετάστε τακτικά το στρώμα σας για σακουλιάσματα και βαθουλώματα. Αν το στρώμα σας δείχνει ανομοιόμορφο ή φθαρμένο και ξεφτισμένο, ίσως ήρθε η ώρα να βγείτε για ψώνια. Με το πέρασμα του χρόνου, συμπιέζονται οι στρώσεις της επένδυσης σε όλα τα στρώματα. Για βέλτιστη απόδοση, φροντίστε να αναστρέφετε και να περιστρέφετε το στρώμα σας περιστασιακά, για να παρατείνετε την αντοχή του και να ανανεώσετε την αίσθηση άνεσης. Αν έχετε «κληρονομήσει» το στρώμα σας από κάποιο μέλος της οικογένειάς σας, είναι πολύ πιθανό να πρέπει να το αντικαταστήσετε άμεσα.
  5. Θεωρείτε το στρώμα σας δεδομένο.Τα στρώματα είναι ταυτόχρονα τα πλέον χρησιμοποιούμενα και τα πλέον παραμελημένα αντικείμενα μέσα στο σπίτι. Εξετάστε το στρώμα σας. Ακούτε τριξίματα και ήχους; Βλέπετε την επιφάνεια να σακουλιάζει ή βαθουλώματα σε συγκεκριμένα σημεία αλλά όχι σε άλλα; Η κατάσταση του στρώματός σας μπορεί να σας εκπλήξει αν του ρίξετε μια προσεκτική ματιά.
Οι τιμές των στρωμάτων ποικίλλουν, από περίπου 250 έως και περισσότερα από 5.000 ευρώ για διπλό κρεβάτι. Ο ποιοτικός ύπνος αποτελεί μία από τις καλύτερες επενδύσεις που μπορείτε να κάνετε, επομένως καλό θα είναι να αγοράσετε το καλύτερο στρώμα που σας επιτρέπουν τα οικονομικά σας. Να θυμάστε ότι οι περισσότεροι από εμάς ξοδεύουμε το ένα τρίτο του χρόνου μας στο κρεβάτι. Η επένδυσή σας θα σας κοστίσει μόλις λίγα λεπτά του ευρώ κάθε νύχτα για τα επόμενα δέκα χρόνια. Για παράδειγμα, ένα σύστημα ύπνου Sealy® Posturepedic® αξίας 1.000 ευρώ κοστίζει περίπου 27 λεπτά κάθε νύχτα (με βάση την εκτιμώμενη διάρκεια ζωής 10 ετών).

Ναι! Ένα καλό υπόστρωμα ελατηρίων είναι εξίσου σημαντικό με ένα καλό στρώμα! Απορροφά τους κραδασμούς, καθώς δέχεται μεγάλο μέρος της καθημερινής φθοράς και συνεισφέρει στην άνεση και τη στήριξή σας. Μην χρησιμοποιείτε ακατάλληλες βάσεις κρεβατιών σε ένα καινούργιο στρώμα. Όταν επιλέγετε στρώμα, αγοράστε μαζί το συνοδευτικό υπόστρωμα ελατηρίων. Έχουν σχεδιαστεί για να λειτουργούν καλύτερα μαζί.

Τα αποτελέσματα κλινικών ερευνών και εξειδικευμένων κέντρων ύπνου προτείνουν στους καταναλωτές να αγοράζουν την καλύτερη ποιότητα στρωμάτων που τους επιτρέπει η τσέπη τους και στη συνέχεια να αντικαθιστούν τα παλιά τους στρώματα κάθε οχτώ με δέκα χρόνια. Μετά από τόσα χρόνια, ακόμα και η καλύτερη ποιότητα στρώματος δεν θα προσφέρει πλέον την άνεση και τη στήριξη που σας αξίζει.

Προσπαθήστε να βρείτε το σύστημα ύπνου που καλύπτει καταρχήν τις απαιτήσεις άνεσής σας και στη συνέχεια τις απαιτήσεις ποιότητας. Όταν ψάχνετε για στρώμα να φοράτε πάντα άνετα ρούχα και παπούτσια που βγαίνουν εύκολα για να μπορείτε να ξαπλώνετε. Μην βιάζεστε και μην ντρέπεστε. Δεν μπορείτε να εκτιμήσετε σωστά την στήριξη ή την άνεση του στρώματος αν απλά καθίσετε στην άκρη ή ξαπλώσετε μόνο για λίγα δευτερόλεπτα. Ξαπλώστε στο κρεβάτι με τον ίδιο τρόπο που κοιμάστε και στην περίπτωση που μοιράζεστε το κρεβάτι σας με κάποιο σύντροφο, ψωνίστε μαζί έτσι ώστε να καταλήξετε σε μια κοινή απόφαση. Επιλέξτε κάποιο κατάστημα που γνωρίζετε και εμπιστεύεστε και το οποίο προσφέρει τις υπηρεσίες που επιθυμείτε. Διαβάστε όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες για το σύστημα ύπνου που σας ενδιαφέρει. Να θυμάστε ότι καλό είναι να αγοράσετε το καλύτερο κρεβάτι που επιτρέπουν τα οικονομικά σας. Μπορείτε πάντα να βρείτε στρώματα σε προσφορά, δεν αξίζουν όμως αν δεν σας προσφέρουν καλό ύπνο.

Όχι, δεν είναι αλήθεια. Το σύστημα εσωτερικών ελατηρίων Posturepedic® της Sealy® αποτελεί πατενταρισμένη τεχνολογία η οποίο έχει σχεδιαστεί και κατασκευάζεται από τη Sealy® και παρέχεται μόνο στα προϊόντα της Sealy®. Δεν θα βρείτε τα χαρακτηριστικά του Posturepedic®, τα οποία πληρούν τα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας του κλάδου, σε προϊόντα που διατίθενται από πρατήρια εργοστασίων. Μην σας ξεγελούν τα πρατήρια που ισχυρίζονται ότι πωλούν προϊόντα «ακριβώς όπως της Sealy®». Δεν υπάρχει υποκατάστατο για την τεχνολογία Posturepedic® της Sealy®.

Όχι, ο σχεδιασμός και η παραγωγή των στρωμάτων έχουν αλλάξει εντυπωσιακά μέσα στα τελευταία χρόνια! Η τεχνολογία εσωτερικών ελατηρίων έχει βελτιωθεί, έχουν αναπτυχθεί νέα υλικά «άνετης» επένδυσης και οι επιλογές άνεσης έχουν αυξηθεί για να προσφέρουν στους καταναλωτές περισσότερες επιλογές! Τα υποστρώματα ελατηρίων σήμερα είναι πιο ανθεκτικά, με εξελιγμένες τεχνολογίες και τεχνικές που συντελούν στην ανάδειξη των χαρακτηριστικών των στρωμάτων και τη μεγιστοποίηση του χρόνου ζωής τους.

Ο καλύτερος τρόπος για να γνωρίζετε πραγματικά τι αγοράζετε είναι να δοκιμάσετε ένα υψηλής ποιότητας σύστημα ύπνου pillowtop, στη συνέχεια ένα σκληρό και μετά ένα μαλακό στρώμα. Καθορίστε την άνεση που προτιμάτε και στη συνέχεια συγκρίνετε την προτίμηση σας σε τρεις ποιότητες, την υψηλή, τη μεσαία και τη χαμηλότερη κατηγορία και δείτε τις διαφορές. Η σύγκριση αυτή σας βοηθάει να καταλήξετε στη πιο σωστή απόφαση.

Το παιδί σας πρέπει θα πρέπει να κοιμάται σε ένα στρώμα Posturepedic® της Sealy® καθώς προσφέρει σωστή στήριξη για την πλάτη του. Τα σώματα των παιδιών δεν βρίσκονται απλώς σε διαρκή κίνηση, αλλά επιπλέον αναπτύσσονται και αλλάζουν συνέχεια και η πλάτη τους χρειάζεται στήριξη. Επενδύστε όταν αγοράζετε ένα νέο σύστημα ύπνου για το παιδί σας. Με τα στρώματα της Sealy® με τεχνολογία Posturepedic®, τα παιδιά σας θα έχουν την άνεση που θέλουν καθώς και τη στήριξη που χρειάζονται τα αναπτυσσόμενα σώματά τους.

Η τυπική διαδικασία που ισχύει σχεδόν σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας είναι να επικοινωνήσετε με το δήμο στον οποίο ανήκετε για να περάσει να παραλάβει το παλιό σας στρώμα.

Εφόσον το παλιό σας στρώμα έχει ολοκληρώσει τον κύκλο ζωής του, έχει χάσει τα αρχικά του χαρακτηριστικά οπότε είναι ακατάλληλο προς χρήση από τα παιδιά σας. Σας συστήνουμε να επιλέξετε για τα παιδιά σας ένα νέο στρώμα με τεχνολογία Posturepedic® ώστε να τους εξασφαλίσετε την άνεση που θέλουν καθώς και τη στήριξη που χρειάζονται.

Όχι! Τα στρώματα την Sealy® Posturepedic προσφέρουν σωστή στήριξη ανεξάρτητα από το επίπεδο άνεσης ή την τιμή. Ένα στρώμα Sealy® με τεχνολογία Posturepedic®, είτε είναι μαλακό είτε σκληρό, θα σας προσφέρει την ίδια σωστή στήριξη που χρειάζεται η πλάτη σας.
Το σχέδιο του καπιτοναρίσματος στο κάλυμμα ενός στρώματος Sealy® υποδεικνύει την σκληρότητα ή μαλακότητα της επιφάνειας ύπνου. Αν το σχέδιο του καπιτοναρίσματος είναι μικρό και πυκνό, το στρώμα συνήθως θα είναι σκληρότερο, ενώ αν το σχέδιο είναι μεγάλο και διάσπαρτο, το στρώμα θα είναι πιο μαλακό. Να θυμάστε, όταν αγοράζετε ένα στρώμα Sealy® με τεχνολογία Posturepedic®, θα έχετε την σωστή στήριξη που χρειάζεστε, ανεξάρτητα από το επίπεδο άνεσης ή την τιμή.

Μέγεθος και πάχος στρώματος

Για τους καταναλωτές που δεν επιθυμούν το επιπλέον ύψος που έχουν τα σύγχρονα κρεβάτια, η Sealy® διαθέτει ένα χαμηλό υπόστρωμα ελατηρίων, με πάχος μειωμένο μέχρι και 12 εκ.! Μια χαμηλή βάση στρώματος μπορεί επίσης να μειώσει το τελικό ύψος της επιφάνειας του στρώματός σας. Επιπλέον, τα περισσότερα καταστήματα προσφέρουν και βάσεις χαμηλού προφίλ, που επίσης μειώνουν το συνολικό ύψος.
Η elite strom® έχει την επίσημη άδεια από τη Sealy® να κατασκευάζει τα προϊόντα της εταιρίας στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις παραγωγής της. Η τεχνογνωσία και η ευελιξία της elite strom® εξασφαλίζει πως όλα τα στρώματα της Sealy® είναι κατασκευασμένα σύμφωνα με τα Αμερικανικά πρότυπα και προδιαγραφές σε οποιαδήποτε διάσταση επιθυμείτε.
Οι βάσεις για διπλό κρεβάτι διατίθενται σε δύο κομμάτια για ευκολότερη πρόσβαση μέσα από στενούς διαδρόμους. Επίσης, τα στρώματα της Sealy® μπορούν να λυγίσουν έως 15° χωρίς να προκληθεί ζημιά στα εσωτερικά ελατήρια.

Τα σύγχρονα στρώματα κατασκευάζονται με πολλά περισσότερα στρώματα επένδυσης και άνεσης απ' ότι στο παρελθόν! Πολλοί καταναλωτές προτιμούν την άνετη ή εξαιρετικά άνετη αίσθηση που προσφέρουν αυτά τα παχιά στρώματα. Μπορείτε να βρείτε σεντόνια με βαθύ λάστιχο στα περισσότερα καταστήματα λιανικής σήμερα.

Ναι! Η Sealy® και η elite strom® κατανοούν ότι δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι τις ίδιες ανάγκες. Όλα τα στρώματα κατασκευάζονται από την εlite strom® με τη σύμφωνη άδεια της Sealy® σε οποιαδήποτε διάσταση ορίσετε. Επισκεφτείτε το πλησιέστερό σας κατάστημα elite strom® για να σας βοηθήσουν.

Φροντίδα στρώματος

Χρησιμοποιήστε μια σταθερή βάση στρώματος! Αν το στρώμα σας είναι διπλό, φροντίστε η βάση σας να έχει την πρόσθετη κεντρική στήριξη που χρειάζεται για την πρόληψη κάμψης και σακουλιάσματος. Είναι απαραίτητη για να διασφαλίσετε την πλήρη κάλυψη του συστήματος ύπνου σας από την εγγύηση.

Κανονικά το στρώμα Sealy® πρέπει να μεταφέρεται από δύο άτομα, επίπεδο και στο πλάι. Είναι ευκολότερος ο χειρισμός του και λιγότερο πιθανή η πρόκληση ζημιάς. Μη διπλώνετε το στρώμα σε καμία περίπτωση.* Το δίπλωμα μπορεί να προκαλέσει βλάβη στη μονάδα εσωτερικών ελατηρίων. Λυγίστε ελαφρά αντί να διπλώσετε το στρώμα όταν περνάτε από πόρτες και μην διπλώνετε τις γωνίες όταν εφαρμόζετε σεντόνια με λάστιχο.
Προτείνουμε να περιστρέφετε και να αναστρέφετε το Sealy® στρώμα σας σε τακτική βάση για να ανανεώσετε την αίσθηση άνεσής του. Τα στρώματα περιλαμβάνουν αρκετές στρώσεις επένδυσης για να αυξήσουν τη διάρκεια της άνεσης και την απόδοση της στήριξης. Τα βαθουλώματα από το σώμα ενδέχεται να είναι φυσιολογικό φαινόμενο στα καινούργια στρώματα και αποτελούν ένδειξη ότι οι στρώσεις της επένδυσης προσαρμόζονται στις καμπύλες του σώματός σας. Για να βοηθήσετε στη ελαχιστοποίηση των βαθουλωμάτων, τα στρώματα πρέπει να γυρίζονται περιστασιακά στη διάρκεια της ζωής τους. Για διευκόλυνση σας, παρακάτω απεικονίζεται η καλύτερη μέθοδος.
Διατηρείτε το στρώμα Sealy® σας καθαρό. Προτείνουμε να χρησιμοποιείται ένα προστατευτικό κάλυμμα. Μη αφήσετε το στρώμα σας να βραχεί. Προστατέψτε το από νερό ή άλλα υγρά. Μην χρησιμοποιείτε υγρό στεγνού καθαρίσματος κανενός είδους για το στρώμα σας. Τα χημικά αυτά θα μπορούσαν να βλάψουν κάποια από τα υλικά άνεσης και επένδυσης.
Διατηρείτε το στρώμα Sealy® σας καθαρό. Προτείνουμε να χρησιμοποιείται ένα προστατευτικό κάλυμμα. Μη αφήσετε το στρώμα σας να βραχεί. Προστατέψτε το από νερό ή άλλα υγρά. Μην χρησιμοποιείτε υγρό στεγνού καθαρίσματος κανενός είδους για το στρώμα σας. Τα χημικά αυτά θα μπορούσαν να βλάψουν κάποια από τα υλικά άνεσης και επένδυσης.

Latex

Το latex διαφέρει από το memory foam ως προς την ελαστική δομή ανοιχτών κυψελών που επανέρχεται αμέσως από την πίεση. Το memory foam έχει πιο αργό χρόνο επαναφοράς.

Όχι, το latex δεν είναι ζεστό, γιατί η δομή ανοιχτών κυψελών του επιτρέπει να αναπνέει.

Επειδή το latex που χρησιμοποιούμε προέρχεται από συνθετική βάση πετρελαίου, σε αντίθεση με το φυσικό latex όπου χρησιμοποιείται ο χυμός του καουτσουκόδεντρου, αποφεύγουμε τις ξένες ύλες και τις πρωτεΐνες που προκαλούν τις αλλεργικές αντιδράσεις στο latex.